POMOCY grzechotanie podczas jazdy :(
POMOCY grzechotanie podczas jazdy :(
Witam jestem pierwszy raz na forum i to mój pierwszy post. Postaram sie opisać mój problem tak dokładnie jak tylko moge.A więc bmw m3 e46 ciesze się jazdą od ok 2lat wymieniam płyny regularnie i ogólnie bardzo dbam o to auto. Ostatnio zauważyłem dziwne grzechotanie podczas jazdy ten obiaw mnie zaniepokoił na początku myślałem że coś wpadło do wydechu bo tak brzęczało przy dodawaniu gazu dodam że na postoju na luzie dodając gaz nic nie było słychać....na drugi dzień jezdziłem tym autem i starałem się usłyszeć skąd te grzechotanie dochodzi stwierdziłem że raczej od spodu albo z przodu ciężko to określić.Jak tak jezdziłem to ten dzwięk był coraz głośniejszy aż doszło do tego że go słychać bardzo głośno takie grzechotanie i teraz jest dziwna praca silnika coś tam huczy od strony sprzegła jestem przerażony auto sie trzęsie co sie mogło posypać?? POMOCY CHŁOPAKI
Dodam że te chrupotanie słychać było na początku w trakcie jazdy na zapietym kazdym biegu jak dodawało się gazu bo jak był na biegu bez gazu to cisza potem jak auto stało to jak dodawałem gazu to takie lekkie odgłosy dobiegają ale bardzo głośno to słychać w trakcie jazdy

Ostatnio zmieniony śr lip 28, 2010 19:35 przez dzako, łącznie zmieniany 1 raz.
- robert///m3
- Kontakt:
Re: POMOCY grzechotanie podczas jazdy :(
jakie koszta 

- robert///m3
- Kontakt:
nie wiem raczej serwis zapytaj ok 5 tyś komplet
prawdziwa BMK-a to M-ka
tu masz za 1500zl
http://allegro.pl/item1140335246_kolo_d ... mw_z4.html
Mi grzechotalo przy gaszeniu i tez wymienialem kolo dwumasowe, ale przy okazji od razu sprzeglo i docisk. Ale niestety to nie pomoglo (skrzynia)
Za wszystko zaplacilem jakies 2700-2800zl
Pzdr
http://allegro.pl/item1140335246_kolo_d ... mw_z4.html
Mi grzechotalo przy gaszeniu i tez wymienialem kolo dwumasowe, ale przy okazji od razu sprzeglo i docisk. Ale niestety to nie pomoglo (skrzynia)
Za wszystko zaplacilem jakies 2700-2800zl
Pzdr
to dzwonienie to spalanie stukowe kolego a ta dziwna praca silnika to pewnie masz zalewana swiece i nie pali ci na jeden gar.... mierzyłeś kompre? sprawdz świece i cewki
stukowe w seryjnej emce? hehehe, jakos nie wierze
Pako to ze u Ciebie stukalo, nie znaczy ze w serii tez bedzie stukac, tam spokojnie starczy wachy
Zreszta to co napisales to jedno wyklucza drugie
Albo za duzo albo za malo wachy, zdecyduj sie 

swiece zalewane olejemkosiniak pisze:stukowe w seryjnej emce? hehehe, jakos nie wierzePako to ze u Ciebie stukalo, nie znaczy ze w serii tez bedzie stukac, tam spokojnie starczy wachy
Zreszta to co napisales to jedno wyklucza drugie
Albo za duzo albo za malo wachy, zdecyduj sie

Jakim znowu olejem? Mylisz sie.
jak zalewa to za duzo wachy a jak za duzo wachy to nie stuka
U ciebie cewki byly slabe i pewnie na wyzszych obrotach zdumchiwalo iskre? zgadza sie? objaw mailes taki ze jak gaz w podloge to przerywal i cos jakby stukalo?

-
- Kontakt:
u mnei przy ruszaniu raz na jakis czas cos tak jakby stukalo zadko ale zdarza sie i to na niskich obrotach , na wolnych chodzi idealnie rowno , wiec pewnie czasem ktoras cewka niedomagakosiniak pisze:objaw mailes taki ze jak gaz w podloge to przerywal i cos jakby stukalo?

nie wiem
nie wiem co to za stukanie, ale nie wydaje mi sie zeby to bylo przerywanie zwiazane z brakiem iskry, szcegolnie przy ruszaniu
swiece masz nowe?

-
- Kontakt:
tak swiece pare dni temu zmienilem , stare byly w okropnym stanie
po zmianie odczulem tylk raz takie cos i narazie spokoj
jutro wyprowadze z garazu i przejade sie do rozana do sklepu i zobaczymy bo juz tydzien stoi